fbpx

Kina përjashton disa mallra të SHBA nga tarifat

Kina njoftoi serinë e parë të përjashtimeve tarifore për 16 lloje të produkteve amerikane, ditë përpara një takimi të planifikuar midis negociatorëve të tregtisë nga të dy vendet.

Përjashtimet do të zbatohen për mallrat e SHBA-së duke përfshirë disa ilaçe anti-kancerogjene dhe lubrifikantë, si dhe përbërësit e ushqimit të kafshëve, hirrë dhe peshku, tha Ministria e Financave në një deklaratë në faqen e saj të së mërkurës.

Pekini tha në maj se do të heqë dorë nga disa taksa, mes shqetësimeve në rritje për koston e luftës së zgjatur tregtare mbi ekonominë e saj tashmë të ngadalësuar.

Disa analistë e shohin lëvizjen si një gjest miqësor, por nuk e shohin atë si një sinjal që të dy palët janë duke përgatitur një marrëveshje./real-news.tv/