fbpx

Konjaku i rrallë shitet në ankand me shifrën e majme

Shishja e konjakut “Maison Gautier”, daton nga shekulli XVIII, dhe u shit sot për më shumë se 118 000 stërlina (131 000 euro) nga Sotheby’s.

E quajtur “Vëllai i madh”, ajo është një nga tri shishet e fundit të konjakut “Gautier” 1762 që kanë mbetur deri më sot, si edhe më e madhja.

Sipas Sotheby’s, shishet kanë qenë të trija pronë e së njëjtës familje, për breza me rradhë, që nga fundi i shekullit XIX.

Ashtu si “Vëllai i Madh”, “Vëllai i Vogël” u shit në ankand në Nju Jork, në vitin 2014, ndërsa “Motra e Vogël” ruhet në Muzeun “Gautier, në jugperëndim të Francës.