Koronavirusi/ Fillon puna për të krijuar vaksinën

Virusi vdekjeprurës, që po përhapet nga Kina me shpejtësi në të gjithë botën pritet të zgjasë edhe për disa muaj të tjerë.

Studiuesit paralajmërojnë se jemi të paktën 2 muaj larg nga krijimi i një vaksine efektive. Ekspertët kanë pranuar se kjo “krizë” do të përfundojë para verës, ndërsa të tjerë shprehen se “nuk është diçka që do të përfundojë javën e ardhshme ose muajin tjetër”.

Siç raporton gazeta “South China Morning Post”, eksperti i virologjisë Xu Wenbo tha se ekspertët e qendrës kanë filluar të zhvillojnë një vaksinë kundër epidemisë së koronavirusit të ri (2019-nCoV) dhe se në kuadër të kësaj po zhvillojnë punime për të përcaktuar renditjen gjenetike të virusit të izoluar.

Xu tha se ekspertët po përdorin metodën e renditjes gjenetike me shpejtësi të lartë për të përcaktuar strukturën patogjenike të katër mostrave të marra nga virusi që nga 2 janari dhe se po kryhen edhe kontrolle për ilaçin kundër pneumonisë e cila është shfaqur për shkak të koronavirusit të ri.