Koronavirusi/ Kina do të ndërtojë një sistem të plotë reagimi ndaj emergjencës epidemike

Kina do të ndërtojë një sistem kombëtar të furnizimit dhe blerjes për furnizimet e urgjencës, si dhe një sistem të plotë reagimi ndaj emergjencës epidemike, ka deklaruar presidenti kinez, Xi Jinping.

Komentet e tij vijnë ndërsa Kina po lufton me shpërthimin e koronavirusit, i cili ka vrarë 1.523 persona deri më tani.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka thënë se numri total i të infektuarve në botë nga ky koronavirus ka arritur në 64,000, dhe pothuajse të gjithë janë raportuar në Kinë.

Megjithatë, OBSH ka thënë se nuk ka rritje të numrit të rasteve jashtë territorit kinez.

Ndërkohë Japonia ka raportuar rastin e parë të vdekjes nga koronavirusi i ri, duke shënuar rastin e tretë me fatalitet jashtë Kinës, pas një viktime në Filipine dhe një tjetre në Hong Kong.

Aktualisht më shumë se 500 persona jashtë prekur nga ky virus jashtë Kinës.