fbpx

Koronavirusi/ Shkencëtarët zbulojnë simptomën e radhës: Skuqje e lëkurës

lekure.jpg

Dermatologët dhe shkencëtarët  e lëkurës besojnë se zhvillimi i plagëve të dhimbshme, të kuqe mund të lidhet me koronavirusin. Më shumë se 400 dermatologë kanë vënë re pikërisht të tilla shenja te pacientët COVID-19.

Mjekët këshillojnë që çdo pacient, i cili ndeshet papritur me të tilla simptoma duhet të flasë menjëherë me një dermatolog. Shkencëtarët kanë paralajmëruar publikun dhe mjekët, që t’u kushtojnë më shumë rëndësi pacientëve të cilët kanë të tilla probleme me lëkurën.

Skuqja mund të vijë në forma dhe madhësi të ndryshme, dhe mund të shfaqet kudo në trup. Disa pacientë kanë raportuar se  skuqjet kanë ndjesi kruarje ose djegie.

 

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303