Kosova nuk anëtarësohet në Interpol

interpol-dubai_1126.jpg

Kosova ka dështuar në përpjekjen e saj për anëtarësim në Interpol. Në të dyja raundet, shteti i Kosovës nuk arriti të merrte votat e mjaftueshme në Asamblenë e Përgjithshme, organin që voton për anëtarësimin ose refuzimin e një kandidature.

Në raundin e parë, 156 vende kanë votuar, prej tyre 22 kanë abstenuar, 76 pro dhe 56 kundër.

Shteti kandidat duhet të ketë 2/3-tat e votave të të gjitha shteteve, duke përfshirë edhe abstenimet.

scroll to top