fbpx

KQZ kufizon qeverinë për zgjedhjet

download-2-1.jpg

Një ditë para votimit të draftit që kufizon qeverinë për zgjedhje, mazhoranca nuk duket e shqetësuar, ndonëse thotë se shumë prej ndryshimeve të bëra nuk do ishin pranuar në kushte normale. Deputeti i PS, Alket Hyseni kërkon nga KQZ të mos kapërcehet gjithçka që është përcaktuar në ligj.

“Nuk është një draft që erdhi si rrufe në qiell të hapur, rrjedh nga marrëveshja e 5 qershorit që kemi bërë. Ndryshimet i kemi bërë me koshiencë, pavarësisht se nuk kushte normale ne nuk do ti pranonim. Ndryshimet kufizojnë ekzekutivin nga reklamimi i një sërë punësh, nuk na shqetëson kjo gjë sepse e rëndësishme është ti bësh punët e mira. Çfarëdo që të hedhë në akt-nënligjor KQZ e rëndësishme është të mos kapërcehen ato që janë përcaktuar në ligj. Kjo do të thotë që do të ndërpriten punët, pak rëndësi ka nëse do bëhet shoë për reklamimin e tyre apo jo. Të mos krijojmë alibi për opozitën”, shprehet deputeti socialist.

Deputeti i PS nuk e përjashton mundësinë e uljes në tryezë të palëve politike për ndryshime të tjera në Kodin Zgjedhor. Sipas Hysenit, Kodi aktual nuk është i plotë.

“Ne kemi dashur që reforma të jetë më e plotë,  por ishim të kufizuar nga ndërhyrjet e opozitës parlamentare. Ne e kemi thënë, dhe me opozitën kemi rënë dakord, pas këtyre zgjedhjeve të ulemi të gjithë bashkë dhe të ndërtojmë një kod zgjedhor më të plotë, sidomos për adresimet e OSBE-ODHIR,  kjo është e pashmangshme. Kodi Zgjedhor rregullon lojën e përbashkët politike dhe nuk mund të jetë e njëanshme”, thotë deputeti Alket Hyseni.

Pretendimet e opozitës për ndryshimin në Kodin Penal që lidhet me krimet zgjedhore do të reflektohen thotë Hyseni, ndërsa shton se për këtë arsye është kërkuar të bëhet votimi në Kuvend.

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303