Ku shkon dhjami kur humbim peshë?

E keni pyetur ndonjëherë veten se ku shkon dhjami juaj kur humbisni peshë?

Shkencëtarët tregojnë se dhjami konvertohet në dyoksid karboni dhe ujë.

Ju e lironi dyoksidin e karbonin dhe uji përzihet në qarkullimin tuaj derisa të humbase si urinë ose si djersë.

Nëse humbni 10 kilogramë dhjamë, saktësisht 8.4 kilogramë prej tyre largohen përmes mushkërive dhe 1.6 kilogramë shndërrohen në ujë. /real-news.tv