“Kujdes kapjes së institucioneve”,Meta publikon artikullin e “DerStandard”

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka ndarë me publikun një shkrim të gazetës gjermane “DerStandard” me titull “Shqiptarët”.

Ju ftoj të lexoni më vëmendje këtë shkrim të Profesorit Paul Lendvai, një nga personalitet e shquara më anti-komuniste në Europë, njohës i mirë i Shqipërisë dhe rajonit, si dhe mbështetës i palodhur i rrugëtimit të tyre europian”, shkruan Meta.

Shkrimi është një kritikë aktuale e autorit mbi gjendjen e rajonit dhe kryesisht i fokusuar në dy shtetet shqiptare. Ai i bën thirrje shteteve evropiane të mos i kushtojnë shumë vëmendje nacionalizmit në retorikën e kryeministrit Rama por i duhet kushtuar më shumë kujdes asaj “që kritikohet si kapja e institucioneve të drejtësisë dhe ndikimi i hatashëm i karteleve të drogës në Shqipëri”.

Megjithatë autori mbështet idenë e çeljes së negociatave me Shqipërinë duke argumentuar se ajo është mënyra më e mirë për të çuar përpara “luftën për shtetin ligjor e kundër korrupsionit”.