fbpx

Kur një robot-kuzhinier gatuan të ardhmen teknologjike për restorantet

868pLncpK__8ylW7qbPTYc-696x464-1-675x450.jpg

Një porosi makaronash e ardhur automatikisht aktivizon krahun e robotit, kuzhinierit në bistron “Roboeatz” në Riga dhe, me disa lëvizje dhe pesë minuta rrotullim, një pjatë e ngrohtë i shërbehet klientit.I vendosur nën një urë të vjetër prej betoni, motori është projektuar në mënyrë të tillë që klientët të mund të vëzhgojnë robotin e madh në punë teksa paraqet një të ardhme teknologjike për ushqimin.“Ushqimi ishte më i mirë nga sa prisja”, tha Iveta Ratinika, mësuese dhe këshilltare edukative në kryeqytetin letonez.Ajo tani synon të inkurajojë nxënësit e shkollave që të vijnë dhe të vëzhgojnë robotin e ri në veprim, duke besuar se një pajisje e ngjashme mund të funksionojë në kafeterinë e shkollës.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303