fbpx

Kuvendi miraton pr/rezolutën ndaj Metës, i tregon kompetencat presidentit

Me 97 vota pro dhe 4 abstenim, Parlamenti miratoi në seancë të jashtëzakonshme pr/ rezolutën për shmangien e krizës kushtetuese me synim legjitimitetin e gjykatës kushtetuese. Nga 102 deputetë të pranishëm në sallë, dy prej tyre nuk morën pjesë në votim.

Përmes kësaj pr/rezolute, Kuvendi i kërkon Presidentit të reflektojë dhe të respektojë vetëm kompetencat që i njeh Kushtetuta.

SHMANGIA-E-KRIZËS-KUSHTETUESE-ME-SYNIM-LEGJITIMITETIN-E-GJYKATËS-KUSHTETUESE-DETYRË-IMPERATIVE-E-ORGANEVE-MË-TË-LARTA-TË-SHTETIT