Ky është fruti më i shëndetshëm për sytë tuaj

Ananasi përveç se është shumë i shijshëm, konsumimi i tij ka edhe shumë përfitime shëndetësore.

Studimet e reja tregojnë se ky frut ekzotik ndihmon jashtëzakonisht shumë shikimin tuaj.

Ngrënia e tre ose më shumë frutave (duke përfshirë edhe të tjerë fruta) në ditë mund të ulë rrezikun e dëmtimit makular të moshës (AMD) deri në 36%, sipas një studimi në Archives of Ophthalmology.

AMD është shkaku kryesor i humbjes së shikimit tek të rriturit dhe të moshuarit, duke prekur më shumë se 1.8 milionë amerikanë mbi 40 vjeç, raporton Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

Shtimi i më shumë e ananaseve në dietën tuaj do t’ju japë më shumë antioksidantë që ju duhet për të ngadalësuar zhvillimin e kësaj sëmundje./real-news.tv/