Ky është vendi me pasaportën më të ‘fuqishme’në botë

1473897336156.jpg

Nëse do ishit një qytetar japonez do të kishit shumë fat.

Populli japonez mund të vizitojë 190 vende pa patur nevojë për një vizë.

Vendin e dytë pas Japonisë e ka Singapori dhe Koreja e Jugut, pasi mund të vizitojnë 189 vende pa vizë.

Edhe Europa nuk mbetet pas. Franca dhe Gjermania mund të vizitojnë 188 vende, ndërsa Italia, Findlanda, Danimarka dhe Suedia 187 vende.

Shtetet e Bashkuara kanë zënë vendin e 6-të, pasi këtë vit ato mund të vizitojnë 185 vende.

Vendet me pasaportën më të ‘dobët’ në botë janë Afganistani dhe Iraku, pasi ato mund të vizitojnë vetëm 30 vende pa nevojën e një vize.

Kjo listë mund të ndryshojë në vazhdim, por deri tani, Japonia mban rekord./real-news.tv

scroll to top