fbpx

Lojrat Olimpike rrezikojnë të mos zhvillohen edhe në 2021

Kryeministri i Japonisë ka deklaruar se lojerat Olimpike të Tokios  mund të shtyhen sërish nëse nuk normalizohet situata e shkaktuar nga koronavirusi.

Në një intervistë për BBC Sport, Presidenti i komitetit të Lojërave Olimpike, Tomas Bach shprehet se lojërat në Tokio do të anulohen përfundimisht nëse vendi nuk është i gatshëm që t’i zhvillojë ato në 2021.

Ai shprehet se vera e ardhshme është dhe mundësia e fundit që Japonia do të ketë për zhvillimin e Lojrave Olimpike. “Në njëfarë mënyre unë e kuptoj pozicionin e Japonisë.

Por nuk mund të punësosh 3 mijë ose 5 mijë persona për organizimin e lojërave” – shprehet ai për BBC Sport.

Bach shprehet se riorganizimi i Lojërave Olimpike është një detyrë shumë e madhe dhe kërkon një angazhim të jashtëzakonshëm.