Maqedonia në NATO?/Gjermania ndez dritën jeshile

Maqedonia-NATO.jpg

Qeveria gjermane i ka dhënë dritën jeshile Maqedonisë për t’u anëtarësuar në NATO.

Zëdhënësi i qeverisë Stiven Zimbert thekson se anëtarësimi i Maqedonisë në Aleancën e Atlantikut të Veriut do të sjellë stabilitet për Ballkanin.

“Ky është një lajm i mirë për Evropën. Ne besojmë se përfshirja e Maqedonisë Veriore do të kontribuojë jo vetëm për sigurinë dhe stabilitetin e Aleancës Euro-atlantike por do t’i japë një shtysë të mëtejshme për stabilizimin e Ballkanit Perëndimor”, u shpreh Zimbert.

Në shpjegimin e vendimit gjerman Stephen Zaimpert vuri në dukje se një parakusht për anëtarësim në NATO ishte për t’i dhënë fund mosmarrëveshjes për emrin e vendit me Greqinë. Kjo u arrit me ratifikimin e Marrëveshjes së Prespës nga parlamentet e të dy vendeve. Është një “marrëveshje historike me të cilën shkroi Shkupin dhe Athinën historinë”, tha Zimbert./real-news.tv/

scroll to top