fbpx

Mbyllet përkohësisht Galeria Kombëtare e Arteve

4-1.png

Nga dita e sotme Galeria Kombëtare e Arteve ka mbyllur dyert për vizitorët për shkak të rikonstruksionit. Ministria e Kulturës bën me dije se rikonstruksioni do të zgjasë deri në fund të punimeve, kohë që është parashikuar për të paktën 24 muaj.

Orenditë, pajisjet dhe arkivi administrativ do të transferohen pranë ambienteve të Albafilm sh.a. Sipas ministrisë, aktivitet e galerisë , si ekspozita apo etnitete të tjera do të zhvillohen në bashkërendim me Muzeun Historik Kombëtar.

Galeria Kombëtare e Arteve do t’i nënshtrohet rikonstruksionit total, ndërsa asaj pritet t’i shtohet një godinë simotër në pjesën e pasme është parashikuar të ndërtohet me të njëjta volume, me qëllim zgjerimin e hapësirave të fondit të ruajtjes së veprave të artit.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303