fbpx

Më afër se Hëna, një asteroid pritet të ‘qethë’ Tokën

Në fillim të shtatorit, trupi qiellor “2011 ES4” do të fluturojë midis Tokës dhe Hënës. Asteroidet shpesh garojnë nëpër tokë – por kryesisht në një distancë mjaft të madhe.

Asteroidi “2011 ES4” do të vijë veçanërisht afër planetit tonë në fillim të muajit të ardhshëm, shkruan Express.co.uk.

“Më 1 shtator, ju lutemi mos qëndroni shumë afër dritareve”, shënoi Qendra Gjermane e Hapësirë ​​ajrore (DLR) me një ton humori në Twitter.  Sepse atëherë një mini-asteroid do të kalojë pranë Tokës.

Deri në rreth 130,000 kilometra – rreth një e treta e distancës midis tokës dhe hënës – “2011 ES4” do të afrohet me tokën. Diametri vlerësohet në 22 deri në 49 metra, sipas të dhënave nga NASA .

Meqenëse vetëm disa matje janë në dispozicion për asteroidin deri më tani, madhësia e saktë nuk mund të thuhet akoma. Në 4 gusht më shumë asteroide do të afrohen me Tokën.

Në shtator, agjencia hapësinore amerikane rendit 6 asteroide, të cilat i klasifikon si të ashtuquajturat “Objektet afër Tokës” (NEO). Më i madhi ka një diametër deri në 270 metra.