fbpx

Me koeficientin 160 / Këto janë 6 vrasësit serial me inteligjencën më të lartë në histori

Vrasësit serialë konsiderohen personat të cilët në një periudhë të caktuar kohore ka vrarë së paku tre njerëz, ndërsa përgjatë historisë kemi dëgjuar histori të shumëta, nga perosna që kanë vrarë më shumë se aq njerëz.

Koeficienti mesatar i inteligjencës te vrasësit serialë është 94.7. Por për shumë prej tyre koeficientët kanë qenë shumë më të lartë. Ndërsa, Koeficienti i Inteligjencës(IQ) mesatar është 100 dhe një IQ prej 140 konsiderohet si gjeni.

1. John Christ

Ishte student i mirë, me koeficient inteligjence 128, që është mbi mesataren njerëzore. Madje nga ushtria britanike ka marrë edhe bursë për shkollim. Christ ka vrarë 8 gra (ndoshta edhe më shumë, duke llogaritur edhe gruan e tij). Viktimat i ka mbytur ose i ka detyruar të thithin gazra helmues. Trupat e viktimave i mbante në banesën e tij në Noting Hill, ku njërën prej tyre madje nën dysheme.

2. Edmund Kemper

Përkundër çrregullimeve mentale, Edmund mund të quhet gjeni me koeficient inteligjence 136. Inteligjencën e ka shfrytëzuar për të ikur nga spitali i të sëmurëve mendorë duke e mashtruar mjekun gjatë testimit për dalje. Ai i mbantemend të gjitha përgjigjet e duhura.

Kemper që në moshën 15 vjeçe është burgosur për shkak të vrasjes së gjyshit e gjyshes, por është liruar në moshën 21-vjeçare. Njihet me nofkën Co-Ed Killer për shkak se ka masakruar gjashtë vajza nga kolegji. Në prill të vitit 1973 vrau nënën e tij në gjumë dhe mbyti edhe mikun e tij më të mirë.

3. Endrju Kananan

Kananan konsiderohej gjeni, kishte një koeficient inteligjence 147, ishte nxënës i mirë, kishte memorie fotografike dhe fliste shtatë gjuhë të huaja. Kananan kërkohej edhe nga FBI’ja. Ishte një zhigolo homoseksual i cili frekuentonte baret e homoseksualëve në kërkim të meshkujve të pasur në San Francisko.

Vrasjet e tij filluan në vitin 1997. Vrau pesë njerëz, në mesin e tyre edhe dizajnerin e njohur të modës, Xhani Versaçin.

4. Kerol Eduard Kol

Në moshën 14-vjeçare testoi inteligjencën dhe koeficienti i doli 152. Në shkollë ishte i dobët, por rezultatet e këqija vinin si pasojë e çrregullimeve në personalitet dhe nga konsumimi i drogës. Është rritur pranë nënës problematike dhe agresive. Për shkak të urrejtjes që kishte ndaj nënës, Kol mbyti 13 gra, të cilat sipas tij i kujtonin nënën.

5. Sharin Adel Uilliams

Ka lindur më 10 tetor 1956 në Stokton në Kaliforni. Edhe pse ishte burri i saj ai i cili vriste, ajo ka marrë pjesë në rrëmbimin dhe dhunimin e nëntë grave dhe një burri. Ishte një grua jashtëzakonisht inteligjente, me koeficient 160, që konsiderohet një gjenialitet i jashtëzakonshëm. Ishte mjeshtre në violinë.

6. Rodni Alkala

I njohur si “Vrasësi i lojës së bashkimit të çifteve”, Rodni Xhejms Alkala ka lindur me 23 gusht 1943 në San Antonio në Teksas. Nga viti 1977 deri 1979 ka vrarë tetë gra, por mendohet se numri i viktimave shkon deri 100. Nofkën e mori në vitin 1978, në ‘lojën e bashkimit të çifteve’ në një shou televiziv, ku edhe ishte fituesi. Ishte gjeni me koeficient 160, nxënësi më i mirë i gjeneratës, i binte pianos, kishte shumë miq dhe studionte në akademinë e arteve figurative.