fbpx

Media greke: Shqipëria po kërkon emigrantë të huaj, mund të tingëllojë si një anekdotë

media.png

Është gazeta greke Tribune.gr që sot ka bërë një koment lidhur me zbrazjen e Shqipërisë nga shqiptarët dhe zëvendësimin e tyre me emigrante të huaj, ku sipas saj Shqipëria po përgatit edhe një ligj te posaçëm për emigrantët që do të vijnë.

“Shqipëria po kërkon emigrantë të huaj. Mund të tingëllojë si një anekdotë” është titulli që publikon kjo gazetë duke shtuar se : “ka të ngjarë të jetë, por kjo është ajo që pretendon ministri i bujqësisë i vendit, raporton Tribune.gr.

Disa javë më parë, Ministri i Bujqësisë Blendi Çuçi, duke vizituar një fabrikë për trajtimin e bimëve, shprehu problemin me të cilin përballen bizneset në industrinë e prodhimit për shkak të mungesës së krahut të punës.

Emigrantët e huaj kërkohen në Shqipëri

Ministri i bujqësisë tha se ka ardhur koha që Shqipëria të hap tregun e punës për të huajt, pra për emigrantët.

Projektligji i përbashkët i Ministrive të Financave dhe të Brendshme, i cili është subjekt i konsultimit publik, parashikon ndër të tjera për legjislacionin që rregullon lejet e punës së të huajve.

Projektligji synon gjithashtu t’u japë emigrantëve të njëjtat përfitime për të punuar në Shqipëri siç bëjnë për qytetarët e BE-së dhe zonën Shengen për veten dhe anëtarët e familjes së tyre. Ai synon gjithashtu t’u japë emigrantëve të njëjtat përfitime për të punuar në Shqipëri siç bëjnë për qytetarët e BE-së dhe zonën Shengen për veten dhe anëtarët e familjes së tyre. Kur kufijtë u hapën sigurisht, u shfaq edhe e vërteta.

Tani thonë se po kërkojnë emigrantë, shqiptarë, të cilët vetë po e shtyjnë veten të migrojnë në vendet e tjera të emigrantëve, përfundon komentin gazeta greke Tribune.gr

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303