fbpx

Merkel: Britania do të humbasë nga dalja në treg të vetëm

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, tha se pas Brexit Britania do të bëhet konkurrente dhe se vendi do të humbasë nga dalja e saj nga Bashkimi Evropian.

Merkel tha në një konferencë shtypi se ajo mendonte se pas Brexit konkurrenca do të jetë më e fortë në fusha të tilla si kërkimi, politika tatimore dhe dixhitalizimi, sesa politika e jashtme. Ajo paralajmëroi që largimi i Britanisë nga tregu i vetëm i BE-së do të vijë me një kosto.

“Britania e Madhe natyrisht do të humbasë disi. Qasja e lehtë në tregun e brendshëm, duke qenë pjesë e tregut të brendshëm, është një avantazh i jashtëzakonshëm, “u tha Merkel gazetarëve.

“Nëse zinxhirët ekonomikë do të qëndrojnë të mirë-integruar në të ardhmen, do të varet se si do të jetë marrëveshja jonë tregtare … dhe sa të ngjashme janë standardet tona,” vazhdoi ajo./real-news.tv/