Meshkujt duan më shumë kohë të harrojnë, ja arsyeja

Një studim antropologjik, i bërë se fundmi në Universitetin e Binghamtonit, tregon se femrat vuajnë më shumë pas një ndarjeje, por e marrin veten më shpejt se sa meshkujt.

Ndërsa meshkujt, edhe pse e vazhdojnë jetën sikur asgjë të mos ketë ndodhur, e vrasin më shumë mendjen pas ndarjes dhe duan më shumë kohë ta marrin veten. Për ta është më e vështirë të rinisin një marrëdhënie tjetër.

“Meshkujt e shohin gjithçka si çështje të lidhur personalisht me vetë ata dhe ndaj duan më tepër kohë ta marrin veten. Ata mendojnë se nuk janë ata të mjaftueshëm dhe përpiqen për shumë kohë të ndreqin gabimet që mund të mos i bëjnë ata “perfektë” në sytë e të tjerëve. Vetëm pas shumë kohësh, ata arrijnë ta kuptojnë vërtet se ishte thjesht momenti kur ajo marrëdhënie duhet të përfundonte dhe nuk e shohin si diçka personale. Vetëm në këtë moment, ata kuptojnë se duhet të nisin një marrëdhënie tjetër për të zëvendësuar kujtimet e lidhjes së mëparshme”, ka thënë drejtuesi i këtij studimi.

Kjo është arsyeja se pse meshkujt reagojnë në një mënyrë vetëshkatërruese, kur marrëdhënia e tyre merr fund. Koha e tyre “e zisë” mund të zgjasë me vite të tëra…

 

Lër një koment