fbpx

Meta tregon se kush e krijoi krizën politike në Shqipëri

ilir-meta2.jpg

Kreu i shtetit, Ilir Meta ka folur për krizën politike në Shqipëri. Ai thotë se zanafilla e kësaj krizë është kushtetuta e vitit 2008.

Ilir Meta: Kemi krizë serioze në Shqipëri të cilës nuk mund ti shmangemi.  Pas vendi pësoi 97 për fat të keq, u bë një kushtetutë e jashtëzakonshme, me ndihmën e ekspertëve të Komisionit të Venecias sepse u nxor mësim nga 97. Në 2008 për dy ditë një kushtetutë e bërë me sakrifica ia hoqëm të gjitha pika dhe kaluam nga një sistem parlamentar, kemi kaluar në një sistem të mbyllur partiak.

Parlamenti nuk është funksional sepse dy partitë e opozitës në mënyrë rtë papranueshme kanë lënë mandatet, por ka qenë mos funksional.

Ne flasim për sukseset e reformës në drejtësi. Unë i jam shmangur kësaj çështje. Po bën 3 vite nga miratimi me konsensus i reformës në drejtësi dhe mund tju them që pot ë ishte një sukses, Shqipëria asnjë minutë nuk do të ishte pa gjykatë kushtetuese. Gjykata Kushtetuese në Shqipëri ka një histori pozitive

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303