fbpx

Ministri jep alarmin për Covid-19: Spitalet janë të tejmbushura, fillon “përzgjedhja” e pacientëve për t’u trajtuar

covid-19-variants.jpg

Që nga fillimi i pandemisë, Njësitë e Kujdesit Intensiv në Austri kanë qenë nën ngarkesën më të madhe, me spitalet që tashmë “kanë përzgjedhur” pacientët që do të trajtohen në ICU. Ndërkohë, qeveria, në funksion të vendosjes së detyrimit të vaksinimit nga 1 shkurti, po përpiqet të krijojë një konsensus politik, me një “aleancë të forcave konstruktive”.

“Njësitë e kujdesit intensiv nuk kanë qenë kurrë aq të mbushura me njerëz që nga fillimi i pandemisë sa janë sot. Klinikat tashmë po sfidohen për të marrë vendime të vështira – dhe situata do të vazhdojë të përkeqësohet, ” i tha parlamentit Ministri i Shëndetësisë Ëolfgang Mukstein, duke vënë në dukje se ekzaminimi prek vetëm pacientët në gjendje shumë të rëndë, por edhe pacientët me kancer. Në disa raste duhet vendosur se cili pacient ka shanse më të mira për të mbijetuar, pranoi ministri.Muckstein gjithashtu vuri në dukje se bllokimi i përgjithshëm që ka më shumë se një javë dhe do të zgjasë deri më 12 dhjetor tashmë po jep rezultate, por numri i rasteve mbetet shumë i lartë dhe situata në spitale është “dramatike”.

Në funksion të detyrimit të përgjithshëm të vaksinimit nga muaji shkurt, qeveria austriake po përpiqet të sigurojë pranimin maksimal të mundshëm të masës nga palët. Në këtë kuadër, anëtarët e qeverisë së qendrës së djathtë dhe të Gjelbër u takuan me ekspertë, por edhe me drejtues të Partisë Socialdemokrate (SPÖ) dhe Partisë Liberale Neos, për të shkëmbyer mendime mbi rrjedhën e pandemisë dhe të detyrueshme. vaksinimi.

Sipas planit të qeverisë, detyrimi i vaksinimit do të zbatohet për të gjithë personat mbi 12 vjeç, me përjashtim të grave shtatzëna dhe atyre që për arsye mjekësore nuk mund të vaksinohen. Gjoba për shkelësit është 3600 euro për takim vaksinimi. Nëse dikush i shpërfill të dyja emërimet që do të bëhen nga shërbimet kompetente, dënohet me 7200 euro gjobë. Plani i qeverisë pritet gjithashtu të rregullojë shkallën në të cilën pacientët krahasohen me ata që janë vaksinuar.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303