Mustafa Nano dhe Andi Bushati zihen keq për Erion Veliajn

Në emisionin të “Të Paekspozuarit” ka pasur një debat mes  analistit Andi Bushatit dhe Mustafa Nanos në lidhje me kreun e Bashkisë Tiranë, Erion Veliajn.

Bushati është shprehur se Veliaj është mashtrues ordiner  dhe sduhet të griset edhe teserën e gazetarit, vetëm sepse ekziston Erion Veliaj. Por Nano është shprehur se Veliaj ka bërë edhe punë në Tiranë. Bushati është treguar i ashpër në deklaratën e tij dhe është shprehur se si Veliaj që mashtron në vende të tjera, persona që gënjejnë i kanë djegur në turrën e druve këta njerëz.

Debati:

Andi Bushati: Berisha i tmerrshëm, dakord. Problemi është, kjo aibia që thuhet se opozita e Ramës arriti ta mundë Berishën. Por, ishte opozitë e korracuar me 20 milionerë në grupin parlamentar, që kishte oligarkët e vet, Vizion Plus dhe Top Channel. Sot, jo me gardistët e Ndrea Prendit, por me mënyrat e veta, Rama e ka zhveshur opozitën nga të gjtiha këta, mediat, oligarkët. Kjo opozitë e zhveshur nga këto kolonat e sistemit, e ka të pamundur që armët e pista të këtij sistemi ti përdor. Prandaj, ka marrë gurët ajo.

Mustafa Nano: Këto televizione që thua ti nuk kanë pikë rëndësie.

Andi Bushati: Erion Veliaj është produkt i pistë i fabrikimit medietik. Ne duhet të grisim teserën e gazetarit, vetëm sepse ekziston Erion Veliaj. Hajde diskutojmë për këtë.

Mustafa Nano: Jemi tek ideja që zgjedhjet i ka marrë Rama. Rama ka përdorur malavitën, e kanë bërë edhe të tjerët. Ky regjim mundet me mjete legale.

Andi Bushati: Jo kur ja ke hequr të gjitha. Edi Rama, që e ktheu në opozitë, ishte opozitë me 20 milionerë në parlament dhe me dy media të mëdha. Saliu kishte Klanin folkloric, por mediet e tjera të mëdha ishin me opozitën.

Mustafa Nano: Përse i jep kaq shumë rëndësi televizioneve? Janë rrjetet sociale, televizionet në gjithë botën.

Andi Bushati: Sondazhet për Veliajn, janë një falsifikim dhe manipulim perfekt. Fiton se po ti bësh 4 vjet lavazh, që cdo pemë që mbillet bëhet lajm kombëtar, ky është falsifikimi.

Mustafa Nano: Ty të dalin në gjumë disa personazhe, ke në target disa persona. Nuk mund të vish në studion me idenë që do ja vesh njëherë Erionit.

Andi Bushati: Aq i fortë është pushteti mediatik, sa ta bën të zezën të bardhë.

Mustafa Nano:Është e vërtet që ka përdorur marketingun në mënyrë banale. Por ai ka bërë edhe punë.

Ylli Rakipi: Çfarë për shembull? Gradaçelat?

Mustafa Nano: Qendra e Tiranës është bërë e aksesueshme.

Bushati: Një njeri që i thotë shqiptarëve, më votoni se nuk do bëj ndërtim dhe ka dhënë 500 leje, është mashtrues ordiner. Në vende të tjera i kanë djegur në turrën e druve këta njerëz.