fbpx

Nasa zbulon kostumin e ri për uljen e radhës në Hënë

Nasa ka treguar dy kostume të reja hapësinore të përshtatura për astronautët e ardhshëm që do të ecin në Hënë.

Dy inxhinierë të Nasa-s sfiluan në skenë në selinë e agjencisë në Uashington, të veshur me kostume hapësinore, duke treguar se si do të dukej një kostum i hapësirës me gravitet zero, nën programin e NASA-s Artemis Moon Exploration.

“Ky është kostumi i parë që kemi dizenjuar në rreth 40 vjet”, tha Chris Hansen, drejtor i Zyrës së Dizajnit të Hapësirave në NASA.

Nasa tha se kostumi ishte përmirësuar për rehati, përshtatje dhe lëvizshmëri në Hënë./real-news.tv/