Ndëshkim dhe vërejtje për 25 zyrtarë të Portit të Durrësit

Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj, njoftoi masa administrative ndaj 25 zyrtarëve të Portit të Durrësit pas një auditimi të kryer.

Task-forca antikorrupsion në përfundim të kontrollit administrativ dhe ligjor propozoi 25 masa disiplinore për shkeljet e drejtuesve dhe punonjësve të administratës portuale të Durrësit. Masë disiplinore për drejtorin e Autoritetit për shkeljet e konstatuara në raportin e Kontrollit si dhe shkelje të procedurave për prokurorim publik, tre vërejtje me paralajmërim nga puna për shefin e sektorit të administrimit të territorit dhe ambjenteve pranë Autoritetit Portual Durrës, për ish-drejtorin e burimeve njerëzore dhe promocionin, për ish-përgjegjësin e sektorit të burimeve njerëzore dhe zhvillimit të karrierës për shkeljet e konstatuara në raportin e kontrollit, persona që sot mbajnë pozicione të tjera në këtë institucion.Përveç propozimeve për largime nga puna, task-forca antikorrupsion ka rekomanduar gjithashtu dhe 21 vërejtje me shkrim për specialistë në sektorë të ndryshëm të Autoritetetit Portual Durrës.”, tha ministrja Gjonaj.