Ndryshimet klimatike/ Dekada e fundit u konfirmua si më e ngrohta

10 vitet deri në fund të vitit 2019 janë konfirmuar si dekada më e ngrohtë në rekord nga tre agjenci globale.

Sipas Nasa, Noaa dhe Zyra e Mbretërisë së Bashkuar në Mbretërinë e Bashkuar, vitin e kaluar ishte e dyta më e ngrohta në një rekord që daton që nga 1850.

Pesë vitet e kaluara ishin më të nxehtat në serinë 170-vjeçare, me secilën më shumë se 1 gradë Celsius më të ngrohtë se para-industriale.

Sipas tyre, edhe viti 2020 ka të ngjarë të vazhdojë këtë prirje ngrohjeje.

2016 mbetet viti më i ngrohtë në rekord, kur temperaturat u rritën nga fenomeni i El Niño.