Nëndetësja gjermane e Luftës së Parë Botërore shfaqet në bregun francez

Mbetjet e një nëndetëse gjermane të Luftës së Parë Botërore po rishfaqen në një plazh në Francën veriore, pas dekadave të varrosura në rërë.

Zhvendosja e rërës nga Wissant, afër Calais, po ekspozon mbetjet e UC-61, e cila u bllokua atje në korrik 1917.

Ekuipazhi e braktisi atë dhe në vitet 1930 nëndetësja ishte varrosur kryesisht.

Tani po bëhet një atraksion turistik përsëri, edhe pse kryebashkiaku lokal paralajmëron se mund të jetë vetëm një vizitë e shkurtër.

Që nga dhjetori, dy pjesë të nëndetëses janë të dukshme në valën e ulët rreth 100m nga dunat.

“Rrënoja është e dukshme shkurtimisht çdo dy deri në tre vjet, në varësi të baticave dhe erës që drejtojnë lëvizjet e rërës, por nëse fryn ndonjë erë e fortë, rrënojat do të zhduken përsëri”, tha kryebashkiaku i Wissant, Bernard Bracq./real-news.tv/