Nëse doni të përfitoni vlerat e mëdha të kërpudhave, kujdesuni t’i gatuani kështu

Kërpudhat janë një nga ushqimet më të shëndetshme për shkak të sasisë së konsiderueshme të fibrave, proteinave, aminoacideve, vitaminave (përfshirë B1, B2, B12, C, D dhe E) dhe mineraleve. Nëse deri më tani kërpudhat i keni skuqur, keni humbur shumë vlera të tyre pasi shkencëtarët kanë zbuluar se mënyra më e mirë për të gatuar kërpudhat nuk është skuqja.

Sipas studiuesve nga Mushroom Technological Research Center of La Rioja në Spanjë, vlerat e kërpudhave, antioksiduesit dhe përmbajtja ushqyese mund të ndryshojë negativisht nga procesi i gatimit.

Sipas studimit, i cili u botua në Gazetën Ndërkombëtare të Shkencave të Ushqimit, mënyra më e mirë për të përfitura nga kërpudhat është t’i zieni e t’i përgatisni si salcë ose në mikrovalë. Hulumtuesit arritën në përfundimin se mënyra e tiganisjes nuk është mënyra e duhur e gatimit pasi kërpudhat humbasin vlerat ushqyese.