Nëse mendoni se me telefonin para syve ju zë gjumi i darkës…e keni gabim!

Screenshot_11-9.jpg

Nëse mendoni se përdorimi i celularit teksa jeni shtrirë për të fjetur ju ndihmon me afrimin e gjumit gaboheni rëndë.

Rubin Topi mjek okulist pranë politikës së specialteteve nr 2 në Tiranë shpjegon për BW se pikërisht drita artificiale që emeton aparati smartphone, sidomos në një ambient të errët, acaron të gjithë aparatin e shikimit dhe çon sinjale të forta në tru me pasoja që shtrihen në kohë.

Mjeku thotë se janë të shumtë pacientët e vizituar prej tij të cilët kanë shfaqur dëmtime në aparatin e shikimit pasi kanë filluar të qëndrojnë me orë të stërgjatura para kompjuterit.

scroll to top