Nëse merreni me sport në këto ditë të nxehta, ndiqni disa këshilla

Për personat që janë sportiv, temperaturat e larta mund të paraqesin problem për t’i zhvilluar aktivitetet e tyre të përditshme.

Veçanërisht për ata që dëshirojnë të vrapojnë në ambient të hapur, ekspertët kanë dhënë disa këshilla që do ta bënin vrapimin më të sigurt,

“Vetëm një rënie prej pesë për-qind e hidratimit mund të rezultojë me një rënie prej 20 për-qind të performacës”.

Prandaj, ia vlen të merren parasysh sugjerimet e mëposhtme para vrapimit ose aktiviteteve tjera sportive.

“Ekzistojnë një serë opsionesh që do t’ju ndihmojnë drejt qëllimit. Pije energjike, pemët dhe perimet, mezet e lehta. Këto do t’ju ndihmojnë që ta parandaloni dehidratimin gjatë ushtrimeve.