fbpx

NISMA i përgjigjet akuzave të Vetëvendosjes

Anëtari i kryesisë në Nismën Socialdemokrate, Skender Reqica, ka reaguar për një komunikatë të Lëvizjes Vetëvendosje (VV), se i ka bërë presion Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Nisma i konsideron akuzat e VV-së si kërcënim të drejtpërdrejtë ndaj institucioneve të drejtësisë.

“Thuhet se sulmi është mbrojtja më e mirë. Atë po e bënë edhe LVV-ja. Lëvizja Vetëvendose me këtë deklaratë drejtpërdrejtë kërcënon gjyqtarët dhe tregon se ata nuk e dinë çka është shteti dhe drejtësia. Veprimet e saja nuk kanë lidhje me demokracinë, ligjin dhe kushtetutshmërinë”.

Pra ky është angazhim konkret në kapjen e shtetit. Pikërisht, Vetëvendosje është partia e fundit në Kosovë që mund të flasë për pastërti elektorale, veçanërisht pas tentimit të turpshëm për të kontrabanduar pakot nga Serbia dhe për të grabitur mandate”, ka shkruar Reqica në Facebook.