16.5 C
Tirana
E diel, 16 Qershor, 2024

TË FUNDIT

Njerëzit e mençur flenë vonë dhe flasin fjalë të pista

spot_img

Kur mendojmë për njerëz inteligjentë, zakonet e mëposhtme na  vijnë automatikisht në mendje: organizimi, edukimi, formaliteti.

Sidoqoftë, ky idealizim nuk është gjithmonë i vërtetë. Në fakt, një studim  mbi ta tregon tregon ekzaktësisht të kundërtën.

Një studim i kryer nga Departamenti i Psikologjisë  në Universitetin e Minesotës tregon se në qoftë se ju kanë zakon flini  vonë, të jeni  pak të ‘çrregullt si dhe të  flisni me fjalë “të pista”, shanset janë që IQ juaj të jetë një nga më të lartat në rrethin tuaj shoqëror!

Një numër testesh u zhvilluan ndër  shumë pjesëmarrës, duke përfshirë edhe një test  që monitoroi sasinë e fjalëve të pista   që secili prej tyre, tha gjatë një periudhe një minutëshe.

Më pas ata i krahasuan këto të dhëna me rezultatet e marra nga  një test inteligjence. Rezultati i këtyre krahasimeve tregoi se sa më i lartë rezultati në test, aq më shumë fjalë të pista kishte thënë personi.

Ata gjithashtu zbuluan  që njerëzit me IQ të lartë priren të qëndrojnë deri vonë  zgjuar si dhe të jenë shumë më të çrregullt se njerëzit normalë.

spot_img

Latest Posts

spot_img

Më të lexuarat