Nobeli i Ekonomisë, për dy ekspertë amerikanë

Dy ekspertët amerikanë  William D. Nordhaus dhe Paul M. Romer janë vlerësuar nga Akademia mbretërore suedeze e Shkencave me çmimin Nobel për shkencat ekonomike.

Romer është vlerësuar për “integrimin e inovacioneve teknologjike në analizat afatgjatë makroekonomike” ndërsa nga ana tjetër Nordhaus për “integrimin e ndryshimeve klimatike në analizat afatgjate makroekonomike.

 

Lër një koment