fbpx

Nxirje e shpejtë dhe pa djegie, këshillat që do t’ju duhen këtë sezon veror

Nëse pyesni veten se si është e mundur që të nxiheni shpejt dhe pa u djegur, duam të japim disa këshilla me të vërtetë të vlefshme. Mos harroni se lëkura ushqehet jo vetëm nga jashtë, por edhe nga brenda, gjë që përbën arsyen se arsyeja pse dieta është e domosdoshme, si dhe, natyrisht, përdorimi i vazhdueshëm i kremrave.

Kujtoni se ekspozimi ndaj diellit pa krem kundër diellit jo vetëm që nuk ju mundëson të nxiheni pa shkëlqim dhe që zgjat për shumë kohë, por kjo ju bën ekspozon edhe ndaj rreziqeve shumë më të mëdha dhe serioze si djegia, eritema dhe melanoma. Ja këshillat për një nxirje të shpejtë, të bukur dhe të shëndetshme:

… kremra për një nxirje të shpejtë
Së pari, kurë mos dilni në diell pa krem. Ne ju këshillojmë që të pyesni farmacistin ose dermatologin tuaj, i cili dikur ka studiuar llojin tuaj të lëkurës dhe pigmentin tuaj, të ofrojë kremin që i përshtatet më mirë nevojave tuaja.

Gjithmonë nisni me një mbrojtje të lartë dhe, edhe në qoftë se ju merrni ngjyrë në një kohë të shkurtër, mos dilni kurrë pa u lyer me krem. Pas diellit, mësohuni të bëni një pastrim për të hequr qelizat e vdekura të lëkurës dhe për ta bërë edhe më të ndritshme rrezitjen tuaj që do të jetë perfekte dhe homogjene.

Asnjëherë mos harroni edhe pas diellit, është me të vërtetë e rëndësishme hidratimi i lëkurës. Sot në treg ekzistojnë shumë kremra me faktor të lartë mbrojtje, por edhe me agjentë që përshpejtojnë dhe stimulojnë rrezitjen: marrja e ngjyrës në mënyrë graduale, megjithatë, është e vetmja mënyrë që të siguroni një rrezitje që zgjat në kohë.

Suplementet për një ngjyrë të artë
Nëse doni të filloni të mbroni lëkurën tuaj nga brenda, ju mund të vendosni të merrni shtojcave që gjenden në farmaci.

Ato janë tableta të thjeshta që përgatisin për rrezitje dhe që nxisin prodhimin e melaninës dhe që mbajnë larg djegien nga dielli. Stimulimi i prodhimit të melaninës gjithashtu ju lejon të nxiheni më shpejtë dhe më intensivisht. Ju mund ti zgjidhni ato në tableta, por edhe të vendosni të ndërmerrni një dietë të pasur me fruta dhe perime që stimulojnë rrezitjen. Ndonjë shembull?

Për një rrezitje perfekte mjaftojnë vetëm 100 gram karota në ditë, kajsi por tregohuni të gatshëm edhe për domate, kungull të verdhë dhe luleshtrydhe, përveç sallatës, cikores, lakrës, pjeprit, specit, qershive dhe bostanit./living