fbpx

Olsian Çela ngre alarmin në KLP, bën thirrjen urgjente, ç’po ndodh në këto Prokurori?

cela-2.jpg

Prokurori i Përgjithshëm Olsian Çela ka vënë theksin te nevoja urgjente për plotësimin e vakancave në Prokuroritë e Kavajës, Gjirokastrës, Beratit dhe Dibrës. Gjatë fjalës së tij në seancën dëgjimore, pasi ka paraqitur para Këshillit të Lartë të Prokurorisë, raportin për funksionimin dhe administrimin e sistemit të Prokurorisë, Kryeprokurori Olsian Çela deklaron Prokuroritë e Kavajës, Gjirokastrës, Berat dhe Dibrës kanë perfomancën më të ulët.

“Prokuroritë e Kavajës, Gjirokastrës, Berat dhe Dibrës kanë perfomancën më të ulët. Tropoja, Puka, Kukësi, dhe Kurbini kanë performancë më të lartë. Berati ka performancë më të ulët me çështjes. Mati ka 97% e procedimeve  kanë përfunduar dhe është prokuroria me përformancën më të lartë.

204 Kurbin çështje të përfunduara, 41 Kavaja çështje të përfunduara, 104-143 çeshtje për një prokuror

Berati, Pogradeci, Kruja, Gjirokastra dhe Saranda 311-489 çështje për çdo prokuror, që është shifra më e lartë.

84% prokuroria e Durrësit çeshtje të përfunduara.

Në 2020 janë përfunduar 26 mijë çështje, 9973 çështje të regijstruara të dërguar në gjykata, 9503 të pandehur në gjykata, 8022 të pandehur janë dënuar’- tha Çela.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303