Orangutangut i prishin shtëpinë, reagimi i  tij

Sjellja e njeriut me natyrën është një prej mëkateve më të mëdha të njerëzimit. Në videon e mëposhtme e shikon qartë dhimbjen që u shkaktohet qenieve të gjalla nga huliganizmi i njerëzit ndaj natyrës.

Eskavatori në pyll po shemb gjithçka dhe një orangutang përpiqet të mos i lejonte t’i prishnin shtëpinë. Në dëshpërim të plotë ai përpiqet ta ndalojë makinën me duart e tij.

I gjithë pylli rreth tij shihet se është shkatërruar.

Skena është regjistruar pak muaj më parë në perëndim të Kalimantanit, Indonezi, pasi një ekuipazh ndërtimi shkatërroi një pjesë të pyllit Sungai Putri, një vend i njohur për banimin e orangotangëve Bornean, rraca e të cilëve rrezikohet në mënyrë kritike.

Lër një koment