Pas deklaratës së Mueller, Demokratët kërkojnë shkarkimin e Trump

Demokratët amerikanë kanë bërë thirrje për shkarkimin e Presidentit Trump, pasi avokati special Robert Mueller bëri vërejtjet e para publike.

Duke folur të mërkurën, Mueller tha se hetimi i tij nuk e kishte përjashtuar presidentin Trump nga pengimi i drejtësisë, duke kundërshtuar pretendimet e presidentit.

Në përgjigje të vërejtjeve të zotit Mueller, kandidatët presidencialë demokratë Cory Booker, Kirsten Gillibrand dhe Pete Buttigieg publikisht avokuan për herë të parë për shkarkimin e presidentit.

Senatorja e New York-ut, znj. Gillibrand tha se ishte “koha që Republikanët dhe Demokratët të fillojnë procedurën për shkarkim dhe të ndjekin faktet kudo që të mund të çojnë”

Robert Mueller ishte ngarkuar me hetimin e ndërhyrjes së Rusisë në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016.

Muller deklaroi se ka 10 raste ku zoti Trump ndoshta kishte tentuar të pengonte hetimet, por tha gjithashtu se akuzimi i presidentit për një krim nuk ishte një opsion për këshilltarin e posaçëm.

Çështja e fajësimit e ka ndarë Partinë Demokratike, duke vënë një numër në rritje ligjvënësish kundër Nancy Pelosit, kryetares së Dhomës së Përfaqësuesve dhe njëkohësisht demokratja më të vjetër. Pelosi deri më tani ka kundërshtuar idenë për nisjes së një procesi për shkarkim, duke argumentuar se nuk do të ishte produktive.

Por komentet e Mueller nxitën tre kryetarët kryesorë presidencialë demokratë për t’u bashkuar me korin duke bërë thirrje për fajësimin e presidentit, duke e çuar totalin në 10 nga 23 kandidatë të deklaruar.

Trump reagoi në Twitter, duke shkruar:

”Si mund të shkarkoni një president Republikan për një krim që është kryer nga Demokratët?Gjueti shtrigash!”-shtoi presidenti amerikan./real-news.tv/