Përse kafja lë pa gjumë vetëm disa njerëz? Ja arsyeja

Një studim i ri i cili është kryer në zonën e Italisë Veriore deh Jugore, ka hulumtuar më shumë se 1.000 njerëz, ndërsa në Holandë kanë marrë pjesë më shumë se 1.700 njerëz.

Të gjithë pjesëmarrësit kanë plotësuar pyetësorin në të cilin kanë shkruar sa kafe në ditë i pinë.

Shkencëtarët kanë arritur deri te rezultati se si ata të cilët kanë pirë më pak kafe kanë pasur edhe variacionin e caktuar në gjen. Te ata kafeina zbërthehet më ngadalë, ndërkaq vetvetiu edhe më gjatë u mbetet në trup, andaj i mban më gjatë të zgjuar.

Nga ana tjetër, ata të cilët nuk e kanë këtë gjen kanë nevojë të pinë më shumë kafe në ditë.

Veç këtij gjeni, në qëndrimin e kafeinës në trup ndikon edhe çfarë metabolizmi keni dhe a pini duhan. Nëse pini duhan atëherë do të keni nevojë edhe më shumë kafe të pini.

Është me rëndësi t’i kushtohet kujdes sasisë së kafesë që e pini në ditë, por edhe pasojave të cilat mund t’i keni në organizëm. Nëse nga kafja dridheni apo ju kërcen zemra, është koha të zvogëloni sasinë e kafes.