fbpx

Pompeo: NATO të përgatitet për sulmet kibernetike që vijnë nga Kina

Sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo, deklaroi se NATO duhet të përgatitet për kërcënimet kibernetike pasi sipas tij ato nuk janë gjeografikisht të kufizuara

Ai paralajmëroi për rreziqet e paraqitura nga përpjekjet e Kinës për të dobësuar sigurinë kibernetike të NATO-s dhe se aleanca duhet të zhvillohet për tu mbrojtur kundër tyre.

Pompeo theksoi se Kina është një sfidë për politikën e jashtme amerikane dhe pranoi se SHBA nuk është përballur kurrë me një vend kaq të njohur sa Kina dhe me një ekonomi që është kaq e ndërlidhur me ekonominë amerikane.

Duke komentuar deklaratën e presidentit francez, Emmanuel Macron, i cili tha se NATO po përjeton vdekje të trurit, Pomepo tha se NATO do të vazhdojë të lulëzojë pavarësisht komenteve sepse anëtarët e saj kryesorë i kuptojnë çështjet e mëdha që shkojnë përtej të qenit të përkohshëm.

“Aleanca ka një histori të gjatë partnerësh kundërshtues dhe të paqartë, kështu që ne nuk duhet të mendojmë se momenti është i ri apo i freskët”, shtoi ai.