fbpx

Prodhuesit e naftës në takim të jashtëzakonshëm nëse ulja e prodhimit nuk është e mjaftueshme

Nëse reduktimi i dakorduar për prodhimin e naftës me 1.2 milionë fuçi në ditë nuk mjafton për të balancuar tregun, OPEC dhe prodhuesit aleatë do të mbajnë një mbledhje të jashtëzakonshme dhe do të bëjnë atë që është e nevojshme, tha të dielën ministri i energjisë i Emirateve të Bashkuara Arabe.

Zgjerimi i marrëveshjes së prodhimit të nënshkruar në fillim të dhjetorit nuk do të jetë një problem dhe prodhuesit do të bëjnë siç kërkon tregu, tha Suhail al-Mazrouei në një konferencë shtypi në një mbledhje të Organizatës së Vendeve Eksportuese të Naftës Arabe në Kuvajt.

“Po sikur 1,2 milion fuçi të shkurtimeve të mos mjaftonin? Unë po ju them se nëse nuk është e mjaftueshme, ne do të takohemi dhe të shohim se çfarë do të bëjmë, “tha Mazrouei.

“Plani për të ulur prodhimin e naftës është studiuar mirë, por nëse nuk funksionon, ne gjithmonë kemi fuqinë në OPEC për të thirrur për një takim të jashtëzakonshëm”, shtoi ai.

Organizata e Vendeve Eksportuese të Naftës (OPEC) dhe aleatët e saj të udhëhequr nga Rusia ranë dakord këtë muaj për të ulur prodhimin e naftës nga më shumë se sa kishte parashikuar tregu.

Megjithatë, çmimet e naftës ranë të premten në çmimin më të ulëtën që nga tremujori i tretë i vitit 2017.

Ministri i Emirateve tha se një komitet i përbashkët i monitorimit të OPEC do të mblidhet në Baku në fund të shkurtit ose në fillim të marsit.

Lër një koment