fbpx

Protestat në veri të Kosovës, shtetet e QUINT thirrje: Jo dhunë

quint.png

Shefat e Misionit të Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar, Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Evropian me një deklaratë të përbashkët kanë reaguar për protestat e paralajmëruara sot nga qytetarët serbë në veri të Kosovës, duke bërë thirrje që të jenë paqësore dhe të mos kalojnë në dhunë.

“Qytetarët kanë të drejtën e tubimit paqësor si dhe përgjegjësinë për të siguruar që tubime të tilla të jenë paqësore dhe të mos bëhen të dhunshme. Ndër vlerat tona të përbashkëta demokratike janë e drejta për tubime paqësore dhe për të dëgjuar zërin tonë, të drejta të cilat zbatuesit e ligjit janë përgjegjës për t’i mbrojtur. Forcat e rendit kanë detyrimin për të ruajtur rendin publik dhe duhet ta bëjnë këtë pa cenuar parimet demokratike të fjalës së lirë dhe tubimit”.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303