Provoni testin e ujit për të parë nëse keni një zemër të shëndetshme

Doni të dini nëse keni probleme me zemrën apo jo? Mund të provoni me një test të thjeshtë në shtëpinë tuaj e të zbuloni në çfarë gjendje e keni zemrën.

Ajo që duhet të bëni është të mbushni tenxheren me ujë të ftohtë (shtoni pak akull) deri në dy pëllëmbë lartësi. Pastaj zhytni të dy duart në ujë dhe mbajeni për 30 sekonda.

  1. Nëse gishtërinjtë janë të kuq

Kjo është një shenjë e mirë pasi gishtat e kuq tregojnë se ju ndoshta nuk keni asnjë problem me nivelin e oksigjenit në gjak dhe se zemra dhe qarkullimi i gjakut janë të shëndetshëm, transmeton.

  1. Nëse gishtat janë të zbehtë epo..

Kjo do të thotë se ju mund të keni probleme të mundshme me qarkullimin e gjakut dhe niveli juaj i oksigjenit në gjak mund të jetë i ulët. Në këtë rast, pas provës, ngrohni gishtat ose masazhoni ata për të përmirësuar qarkullimin dhe për të rikthyer ngjyrën në normale.

Ju nuk do të bënit keq nëse shkoni te mjeku madje, një vizitë nuk do të ishte keq.