Pse njerëzit e suksesshëm vishen njësoj?

sameclothes.png

Ka disa arsye përse njerëzit e suksesshëm veshin po të njëjtat rroba.

Pasi ti lexoni nuk do të mendoheni më gjatë për tu veshur.

Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Albert Einstein e shumë të tjerë e praktikonin këtë metodë.

Po përse duhet të veshëh të njëjtat rroba?

1.Sepse kursen kohë.

“Ju e shihni se unë vesh vetëm kostume të hirta ose të kaltra. Po përpiqem t’i shkurtoj vendimet. Nuk dua të bëj vendime se çfarë dua të ha apo të vesh për shkak se kam shumë vendime tjera që duhet t’i marr” – Barack Obama

Rutina e mëngjesit të personave të suksesshëm fillon me plane më të mëdha për ditën, andaj ata nuk duan të merren me ndonjë gjë tjetër që ua humb kohën.

2.Sepse kjo ju bën mirë për trupin dhe mendjen

Mënyra e thjeshtë e jetesës është e mirë për çdo njeri në aspektin e shëndetit mendor dhe fizik. Marrja e vendimeve të vogla na mbush mendjen me stres, i cili pastaj kontribuon në dobësim të shëndetit. Nivelet e vazhdueshme të stresit nga këto gjëra të vogla nuk janë të mira për shëndetin, andaj duhet t’i eliminojmë ato dhe ta përqendrojmë mendjen në gjëra më të rëndësishme.

3.Ka më pak shpenzime

Vetëm konsiderojeni jetën tuaj nëse do të kishit pasur më pak rroba – padyshim se do të kishit pasur më shumë para, më shumë kohë për ta jetuar jetën dhe dollapë më të organizuar. Por në vend se t’i gëzoni këto përfitime dhe të shpenzoni më pak në rroba, ne vazhdimisht mbledhim më shumë rroba.

4.Një kostum i vetëm ju bën më të organizuar

Të pasurit më pak rroba ju bën më të organizuar me gardërobën tuaj. Më shumë rroba nënkupton më shumë larje rrobash, dhe më shumë larje kërkon më shumë kohë dhe energji. Kjo nuk ndodh kur keni më pak rroba dhe e shfrytëzoni energjinë për qëllime më të rëndësishme në jetë./real-news.tv

 

scroll to top