Qëndrimi ulur më i rrezikshëm se duhani

Njerëzit e shpenzojnë shumicën e kohës duke qëndruar ulur.Shumë të tjerë punojnë duke qëndruar me orë të tëra ulur.

Mirëpo sa e rrezikshme është kjo?

Shkencëtarë kanë arritur në disa përfundime si:

  1. Nëse qëndroni ulur për një kohë të gjatë atëherë do të jeni 1 cm më i shkurtër natën se sa gjatë ditës.
  2. Qëndrimi ulur për orë të tëra është më i rrezikshëm se pirja e duhanit.
  3. Qëndrimi ulur shkakton dhimbje shpine, ju ngadalëson fizikisht dhe mendërisht.

Nëse puna juaj është që ju të qëndroni ulur atëherë minimumi që mund të bëni për të minimizuar këto probleme, është të shkoni shpesh në palestër apo dhe të shëtisni në natyrë. Gjithashtu qëndrimi në karrige duhet të jetë i rregullt dhe shpina të jetë e vendosur drejtë, e të respektoni orarin kur duhet të çoheni nga karrigia./real-news.tv