Qeveria e SHBA mbyllet pjesërisht

Një mbyllje e pjesshme e qeverisë amerikane ka hyrë në fuqi pasi ligjvënësit amerikanë nuk arritën të thyejnë një bllokim buxhetor.

Trump, i cili duhet të nënshkruajë një marrëveshje, po këmbëngul që të përfshihen të paktën 5 miliardë dollarë financime nga qeveria për të ndihmuar në ndërtimin e murit në kufi me Meksikën, të premtuar prej kohësh në fushatën zgjedhore.

Ligjbërësit i shtynë bisedimet e minutës së fundit të premten në mbrëmje.

Në mungesë të një marrëveshje, financimi për rreth një të katërtën e të gjitha agjencive federale amerikane ra në mesnatë.

Kjo do të thotë se departamentet e Sigurisë Kombëtare, Transportit, Bujqësisë, Shtetit dhe Drejtësisë do të fillojnë të mbyllen dhe parqet dhe pyjet kombëtare federale do të mbyllen gjithashtu.

Mbyllja e pjesshme, e treta e vitit 2018, do të thotë se qindra e mijëra punonjës federalë do të duhet të punojnë pa pagesë ose të vendosen në leje të përkohshme.

Në një video të publikuar në llogarinë e tij në Twitter, presidenti Trump këmbënguli se është në dorë të demokratëve për të zgjidhur mbylljen e përkohshme të qeverisë.

Demokratët e lartë kanë akuzuar presidentin për provokimin e situatës me një “zemërim të lehtë”./real-news.tv/

Lër një koment