fbpx

Rama nga Lezha: Do thonë “ne” s’kemi bukë të hamë, ju merreni me…

Teksa ndodhej te përurimi i shtëpisë së Gjergj Fishtës, kryeministri Edi Rama ka mbajtur një fjalim. Ai gjatë fjalës së tij tha se shumë do fillojnë  të shkruajnë se ‘ne ‘skemi bukë, ju merreni me Fishtën e kalldrëme, kulturë, etj’.

“Në fakt shqiptarët që nga koha e Skënderbeut nuk kanë vdekur për bukë, kjo gjë ndodh kudo në çdo kontinet, por jo tek ne. as në komunizëm dhe as më vonë. Ajo që shqiptarëve ju është mohuar vijimësisht është buka shqipertore, e dije, e kulturës, varfëria ka qenë dhe mbetet një armik për tu shpartallua hap pas hapi, ajo që vjen dhe rivjen si reflektim, ose që duam të shohim një tjetër…varfërinë e aspiratave, që është nëna e të gjitha varfërive…kjo banesë këtu është realizimi i aspiratave”, tha Rama.