Reperi i famshëm arrestohet pasi ka shkelur vizën në SHBA

Screenshot_11-1.jpg

Reperi i famshëm 21 Savage u arrestua të dielën nga Emigracioni i SHBA dhe Zbatimi i Doganave, i cili thotë se reperi është në të vërtetë një qytetar i Mbretërisë së Bashkuar dhe ka tejkaluar vizën e tij, sipas raporteve të shumta.

Zëdhënësi i ICE Brian Cox i tha The Atlanta Journal-Kushtetutës se reperi 26-vjeçar, Abraham-Jozef, u arrestua  herët në mëngjes të dielën.

Cox njoftohet se reperi është një “shtetas i Mbretërisë së Bashkuar” i cili hyri në vend ligjërisht si adoleshent në korrik 2005 në një vizë, e cila skadoi vitin pasardhës.

“Përveç faktit se ishte në kundërshtim me ligjin federal të imigracionit, zoti Abraham-Jozefi u dënua për akuza të drogës në tetor 2014 në Gjeorgji të Fultonit,” tha një zëdhënës i ICE në një deklaratë, sipas Fox 5 Atlanta.

“Zoti. Abrahami-Jozef është aktualisht në ruajtjen e ICE në Gjeorgji dhe është vendosur në procedurat e largimit përpara gjykatave federale të emigracionit. ICE tani do të presë rezultatin e çështjes së tij para një gjyqtari federal të emigracionit për të përcaktuar veprimet e ardhshme “.

Sipas gazetarit CNN Nick Valencia, një zëdhënës i ICE pohoi se “i gjithë personi publik është i rremë”.Në një deklaratë për TMZ, avokati i rapper Dina LaPolt tha, “Ne po punojmë me zell për të marrë zotin Abraham-Jozef nga paraburgimi, ndërsa po punojmë me autoritetet për të pastruar çdo keqkuptim. Z. Abraham-Jozef është një shembull për të rinjtë në vend – veçanërisht në Atlanta, Gjeorgji dhe po punon aktivisht në programet udhëheqëse të komunitetit për të ndihmuar të rinjtë e varfër në arsimimin financiar.

US rapper 21 Savage attends the 2018 MTV Video Music Awards at Radio City Music Hall on August 20, 2018

scroll to top