fbpx

“Ritmi i shpejtë i ndryshimit të klimës është i frikshëm”

Ngjarjet ekstreme që lidhen me ndryshimin e klimës, siç është vala e nxehtit në Evropë këtë vit, po ndodhin më shpejt sesa pritej.

Profesor Sir David King thotë se ai është i trembur nga numri i ngjarjeve ekstreme që po ndodhin, dhe i bëri thirrje Mbretërisë së Bashkuar të përparojë me objektivat e saj klimatikë për 10 vjet.

Duke folur për BBC, Prof King, një ish-këshilltar kryesor shkencor i qeverisë, tha: “Duhet të frikësohemi. Ne parashikuam që temperaturat të rriten, por ne nuk i parashikuam këto lloj ngjarjesh ekstreme që po ndodhin kaq shpejt. ”

Në raportin e pestë të vlerësimit nga Paneli Ndërqeveritar i KB për Ndryshimin e Klimës, ai tha se bota kishte ndryshuar më shpejt sesa parashikohej./real-news.tv/