fbpx

Roboti femër që do të fluturojë në hapësirë

Roboti femër që do të fluturojë në hapësirë ​​këtë vit e zbuluar nga agjensia hapësinore e Indisë.

India po planifikon të dërgojë në hapësirë ​​një robot “femër” humanoid. Humanoid në kërkim quhet Vyommitra dhe ajo mund të shkonte në misionin e saj më vonë këtë vit.

Shefi i Organizatës së Kërkimeve Hapësinore në Indi, Kailasavadivoo Sivan, e përshkroi Vyommitra si “gjysëm-humanoide” sepse roboti nuk ka këmbë. Sidoqoftë, ajo po përshkruhet si “një grua”, raporton “The Sun”.

 

Agjensia hapësinore e Indisë zbuloi prototipin e robotëve në një ngjarje mediatike në Bengaluru në Indi.

Ngjarja u përdor për të shfaqur se si roboti mund të lëvizte.

Disa ekspertë kanë vënë në dyshim pse përdorimi i një roboti humanoid për të kontrolluar një mision pa pilot do të ishte më i mirë se sa të kesh një softuer që mund të programohet për të kontrolluar çelsa.